A Simple Key For χειροπρακτικη θεραπειες Unveiled

Δύο απλές και φυσικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε την ιγμορίτιδα

Ποια η σχέση της φυσιοθεραπείας με την ιατρική επιστήμη;

Σύνδρομα υπέρχρησης (τενοντοπάθεια, επικονδυλίτιδα κ.τ.λ.) -

Όπως ακριβώς και στον κλάδο της ιατρικής επιστήμης, έτσι και στη φυσιοθεραπεία, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ωστόσο, αυτό που με βεβαιότητα μπορεί να λεχθεί είναι ότι ένα περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες να έχει θετικά αποτελέσματα, αρκεί ο ασθενής να έχει υπομονή , πείσμα , καλή ψυχολογία και εμπιστοσύνη προς τους θεραπευτές.

Μερικές φορές όμως το νωτιαίο κανάλι ξεκινά και στενεύει με αποτέλεσμα την πίεση του νωτιαίου μυελού ή των αντίστοιχων νεύρων. Τις περισσότερες φορές η προαναφερθείσα στένωση παρατηρείται μετά το πεντηκοστό έτος της ηλικίας και αποτελεί φυσικό επακόλουθο των εκφυλιστικών αλλοιώσεων που "συνοδεύουν" το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, όπου ασθενείς γεννιούνται με συγγενώς στενό κανάλι.

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου.

Για το σωστό σχεδιασμό του προγράμματος, οφείλουμε να λάβουμε υπόψην τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του ασθενούς π.χ. μπορεί να υπάρχει προτίμηση για κάποια συγκεκριμένη μορφή άσκησης, ή τη χρήση κάποιου more info εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Κήλες μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτές ή άλλες περιοχές λόγω

Η χειρουργική θεραπεία αντιμετωπίζει τα συμπτώματα αντιμετωπίζοντας την αιτία του προβλήματος.

Γενικά για την δισκοκήλη αυχένα μέσης (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή δισκοκήλη αποτελεί τη συχνότερη αιτία […]

Εάν τα συμπτώματά είναι πολύ ήπια ο γιατρός μπορεί να συστήσει παρακολούθηση. Έαν υπάρχει ανάγκη θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν φάρμακα, φυσικοθεραπεία, ενέσεις στεροειδών κ.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς, και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Δάφνη, Γλυφάδα, Βούλα, Αργυρούπολη, την Αθήνα, και εν δυνάμη όλα τα Νότια Προάστια.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδικών χειρισμών (ανατάξεων) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Χειροπράκτης, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και το είδος του προβλήματος. Όλες όμως στοχεύουν στη διόρθωση των μηχανικών προβλημάτων και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *